Comisia de Apel a Departamentului de Licenţiere din cadrul FRF a redus, vineri, sancţiunile de depunctare dictate de instanţa de fond grupărilor de fotbal CFR Cluj şi Rapid Bucureşti, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul cluburilor.

Astfel, CFR Cluj, care avea de la prima instanţă o penalitate de 9 puncte, a primit 6 puncte, iar Rapid Bucureşti a beneficiat de o scădere de la 6 la 3 puncte.

În schimb, ASA Târgu Mureş a rămas cu sancţiunea iniţială de 6 puncte penalizare.

De asemenea, cluburile din Liga a II-a UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi au beneficiat de reduceri de sancţiuni. UTA a primit la apel doar 20.000 de lei penalitate sportivă (la prima instanţă 3 puncte şi 120.000 de lei), iar Dunărea Călăraşi 60.000 de lei (la prima instanţă 100.000 de lei).

Petrolul Ploieşti, sancţionată la instanţa de fond cu 6 puncte şi 120.000 de lei, nu a făcut apel deoarece este retrogradată din punct de vedere matematic în Liga a II-a, astfel că sancţiunea nu are efect.

Deducerea de puncte se va realiza în clasamentul Ligii I de fotbal, ediţia 2016-2017. Grupările din eşalonul secund UTA Bătrâna Doamnă şi Dunărea Călăraşi vor fi sancţionate numai dacă reuşesc promovarea în ediţia 2016-2017 a Ligii I la fotbal.

Deciziile Comisiei de Apel din cadrul Departamentului de Licenţiere al FRF nu sunt definitve, ultima cale de atac pentru cluburile sancţionate fiind Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

AGERPRES