Blestem mare pe capul antrenorului ploieştenilor! Tibor Selymes este condamnat să bată Dinamo pentru a îşi păstra postul. Ceea ce la începutul turului părea un indestructibil tandem Joiţa-Selymes căruia i se dăduse mână liberă în structurarea echipei ca lot şi tactică, apare azi ca o poveste a cărui final se apropie cu repeziciune.

„Internarea” lui Mihai Joiţa într-un spital din Franţa se pare că s-a produs pe fondul unor grave neînţelegeri cu patronul Daniel Capră, acesta din urmă fiind total nemulţumit de jocul şi rezultatele lupilor galbeni. Rămas singur, antrenorul ploieştean îşi vede şi el pus în pericol postul, cu atât mai mult cu cât a avut nevoie de şapte etape pentru a strânge şapte puncte. Practic, cu cele 6 puncte penalizatoare, Petrolul a reuşit abia în etapa a şaptea să depăşească cota 0, deşi în joc fuseseră până atunci 21 de puncte. Sigur, Selymes are alibiul unui lot destul de slab, nerodat şi fără prea mari pesrspective. Insă, în contrapartidă, Petrolul nu are timp, totul desfăşurându-se la club de o manieră pompieristică. Cu o Lubliana Nedelcu acceptată pe post de scouter, Petrolul s-a trezit în curte cu o serie de jucători exotici dintre care „Peştişor” Voinea apare ca fiind o mare necunoscută pentru fotbal. Dar şi reciproca este valabilă, nici el neavând prea mari legături cu acest sport. Şi, uite aşa, „pariurile” Petrolului s-au dovedit a fi perdante.

Tocmai de aceea, după ce conducerea Petrolului a început discuţii cu alţi antrenori, unul dintre aceştia fiind Costel Gâlcă, care a şi refuzat propunerea, Tibor Selymes îşi vede postul periclitat. Iar azi este blestemat să învingă echipa sa de suflet, Dinamo Bucureşti, ca singura posibilitate de a-şi păstra jobul. In caz contrar, într-o proporţie de 90 la sută, luni conducerea Petrolului va pleca la cumpărături. De antrenor şi ceva jucători capabili să asigure calificarea în playoff, fără de care clubul fanion al Ploieştiului poate deveni istorie.