Cu excepţia lui Nepomuceno, care a primit cadou titularizarea în schimbul golului înscris pe Arena Naţională, Rednic a trimis în teren aceeaşi formulă şi cu Viitorul. Tactica a fost mult mai flexibilă însă, tehnicianul Petrolului gândind un sistem foarte elastic bazat pe cei patru jucători din flancuri.

Ca şi altădată însă, echipa ploieşteană s-a văzut obligată să înceapă meciul de la 0-1. Sensibili rău de tot la fazele fixe, lupii au încasat gol în minutul 11, după un corner executat de Nicoliţă, fază la care Mitrea a reluat lejer, din careu, cu capul. Înainte de asta, şi Viitorul şi Petrolul îşi trecuseră în cont câte o fază frumoasă. Daminuţă şutase în bara transversală de la 25 de metri, iar, pentru ploieşteni, Pastorini îl întinsese până la rupere pe Albuţ, cu o execuţie frumoasă deturnată în corner de portarul Viitorului.

După gol şi până la pauză, meciul a mers practic într-un singur sens. Spre poarta fotbaliştilor antrenaţi de Hagi. Densitatea făcută de oaspeţi a creat însă o masă vâscoasă în jumătatea Viitorului, prin care fotbaliştii lui Rednic au înaintat cu mare, mare greutate. O fază notabilă totuşi, şutul lui Alcenat în bara laterală care a încheiat o acţiune frumoasă purtată în trei, alături de Pastorini şi Tamuz.  

La pauză, Nepomuceno, cu evoluţie modestă în prima repriză, a fost înlocuit de Astafei. Hagi efectuase deja două schimbări, după ce Henrique şi Daminuţă au suferit accidentări.

Părea că fotbaliştii Petrolului pot reveni pe tabelă. La cinci minute de la reluare, lupii s-au aflat din nou în faţa golului: Pastorini a ridicat mingea pentru Tamuz, însă atacanul a fost blocat in-extremis în faţa porţii. Uşor-uşor, galben-albaştrii au pierdut direcţia. Jocul a devenit confuz şi a cules iarăşi critici din tribună. Totul a fost pierdut, când Astafei a pierdut mingea la mijlocul terenul, iar contraatacul Viitorului a fost letal: Benzar i-a pasat lui Manea, iar fundaşul dreapta a înscris cu lejeritate, pentru 0-2. După lupte grele, Petrolul a desfăcut apărarea Viitorului. În minutul 89, Tamuz i-a pasat elegant lui Vasilache, iar mijlocaşul a şutat la colţul scurt şi a marcat pentru 1-2.

Aceasta a fost povestea celei de-a patra înfrângeri a Petrolului pe teren propriu. Locul al doilea despre care tot vorbesc petroliştii, tot o poveste… De adormit copiii.

 

Petrolul – FC Viitorul Voluntari 1-2 (0-1)

Marcatori: Vasilache (89) / Mitrea (11), Manea (68)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Filip, Ipsa, Peteleu – De Lucas (77 Vasilache), Marinescu – Nepomuceno (46 Astafei), Kronaveter (57 Tchite), Pastorini – Tamuz.

Viitorul: Albuţ - Manea, Mamele, Ţîru, Mitrea – Tănase, Daminuţă (37 Nedelcu, 59 Pană), Marin – Nicoliţă, Henrique (21 Bonilla), Benzar.

Arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti) – Mircea Grigoriu (Bucureşti), Vlad Bârleanu (Bucureşti).

Obs: Marian Bucurescu (Bucureşti), Ştefan Constantin (Bucureşti)