Pentru prima dată în istorie, echipa de handbal fete a Ploieştiului are posibilittaea să joace într-o cupă europeană.

Federaţia Europeană de Handbal a făcut, astăzi, publică lista formaţiilor acceptate în sezonul 2016-2017 al Cupei EHF, vestea bună (pentru cei mai mulţi) fiind că echipa ploieşteană a fost înscrisă în această competiţie. La recomandarea Federaţiei Române de Handbal, CSM Ploieşti a făcut, în urmă cu circa o lună, o solicitare către EHF pentru a fi primită în cea de-a doua competiţie europeană intercluburi, iar răspunsul este, iată, pozitiv, CSM regăsindu-se printre cele patru reprezentante ale României în Cupa EHF, scrie site-ul oficial al clubului.

Nu vă pregătiţi încă de jocuri europene la Olimpia! Primarul Adrian Dobre i-a spus directorului Clubului Sportiv Municipal că vrea doar sport de masă la CSM. Amator, adică.

Asta după ce, cu o săptămână înainte, fostul fotbalist Vivi Răchită, trimisul special al primarului, l-a luat la rost pe Stoichiciu tocmai pentru intenţia de a înscrie echipa Ploieştiului într-o cupă europeană, obiectiv pe care CSM l-a dorit încă de la începutul sezonului.

Interesant e că toată această atitudine ostilă faţă de sportul de performanţă vine pe fondul blocării salariilor sportivilor şi antrenorilor de către direcţia economică din cadrul Primăriei Ploieşti.

Doamna Crăciunoiu rămâne neînduplecată în ciuda actelor, exemplelor şi a legilor sportului pe care Stoichiciu spune că i le-a pus la dispoziţie, însă o întrebare a acestuia devine legitimă: “Când a făcut doamna abuz în serviciu, când a plătit salariile sau acum, când le blochează?”

Cert este că, dacă situaţia va continua, sportivii şi antrenorii vor putea reclama neplata salariilor şi vor putea deveni liberi de contract.

Asta ar fi culmea, să pierzi la foc automat atâţia sportivi medaliaţi pe plan intern şi internaţional, o echipă de baschet care tocmai a promovat şi a făcut transferuri de senzaţie, o echipă de handbal care tocmai trebuie să joace în Europa!   

Dacă cine trebuie se va gândi totuşi că e păcat să-ţi baţi joc de sportul ploieştean. CSM i va intra în competiţie în turul al doilea al Cupei EHF, la fel ca şi Corona Braşov şi HC Dunărea Brăila, meciurile fiind programate pe 15-16 octombrie, manşa tur, şi 22-23 octombrie, manşa retur. Tragerea la sorţi pentru stabilirea programului primelor două tururi ale Cupei EHF se va face marţi, 19 iulie. Cea de-a patra formaţie românească din Cupa EHF este HCM Roman, care va intra în turul al III-lea.