Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a demontat, practic, toate scenariile futuriste ale Federaţiei Române de Handbal, de a mai juca handbal în iulie şi august

 

Nu se va mai juca niciun meci în actualul sezon, nici în Liga Florilor, nici în Liga Zimbrilor! EHF a anunţat FRH că trebuie să trimită numele formaţiilor participante în sezonul viitor al Ligii Campionilor până cel târziu la 1 iunie! Această decizie pune practic punct tuturor scenariilor pe care Federaţia Română de Handbal le-a dezbătut în ultimele şedinţe ale Consiliilor de Administraţie.

 

Şi în privinţa celorlalte formaţii participante în cupele europene, în cazul României locurile 3 şi 4, există un termen limită, data de 13 iulie. Şi acest aspect duce clar la concluzia că Final Four-ul Cupei României nu se poate disputa până acum. Astfel, campionatul este singurul care va conta pentru desemnarea echipelor care vor merge în Europa, în sezonul 2020/2021.

 

Consiliul de Administraţie al FRH va trebui însă să găsească modalitatea prin care va încheia sezonul, şi în funcţie de aceasta se vor şti echipele participante în cupele europene.

 

În momentul de faţă, la feminin, România are dreptul să înscrie o echipă în Liga Campionilor şi trei în European Handball League, noua denumire a Cupei EHF. Challenge Cup va deveni acum Cupa EHF, dar acolo România nu are dreptul să înscrie nicio echipă.

La masculin, România are dreptul la două formaţii în  European Handball League şi două în Cupa EHF.

 

FRH, prin vocea preşedintelui Alexandru Dedu, a anunţat însă că România va face toate demersurile pentru ca la feminin să mai primească wild-card în Liga Campionilor încă o echipă. Şi Dinamo, la masculin, speră să poată participa în viitorul sezon tot în Liga Campionilor.

 

”Vom face toate demersurile pentru a avea cât mai multe echipe în cupele europene. Vom face lobby la EHF nu doar pentru echipele de Liga Campionilor, ci şi pentru formaţiile care doresc să participe în celelalte competiţii europene” , Alexandru Dedu la videoconferinţa pe care a avut-o cu preşedinţii cluburilor feminine luni dimineaţă.

 

 

Sursa: www.gsp.ro