Noua formaţiune politică PMP, creată din vechii politicieni „ detaşaţi în interesul serviciului” de la Partidul Democrat Liberal, la cererea lui Traian Basescu, tinde să devină campioana manifestaţiilor în aer liber. Cu o participare extrem de gălăgioasă, în cursul zilei de sâmbătă, Mişcarea Populară a organizat în Bucureşti un miting împotriva introducerii noii taxe pe carburant iniţiată de guvernul Ponta.

Uitând de timpurile în care facea parte din PDL şi susţinea măsura guvernului Boc de a tăia fără milă pensiile şi salariile bugetarilor, Elena Udrea, revenită cu o nouă coafură în prim planul vieţii publice, a declarat : „Suntem peste 10.000 de oameni care spunem din această piaţă guvernului Ponta că trebuie să plece acasă. Suntem aici pentru că ne pasă de România, pentru că noi credem că mai avem o şansă să trăim bine în această ţară, dar pentru asta trebuie să trimitem acasă Guvernul Ponta, care de doi ani minte România.” . „De la 1 aprilie vor fura din buzunarul fiecărui român încă 50 de euro pe an. Vom plăti cu toţii pentru că baronii locali ai PSD au nevoie de bani, să cumpere în an electoral voturile celor care sunt dispuşi să şi le vândă pe o pungă de făină sau un pui congelat. Scaunul domnului Ponta îl ţin tocmai aceştia”, a mai spus deputatul.

Interesant este că ceea ce condamnă astăzi Elena Udrea este tocmai modalitatea pe care democrat-liberalii au folosit-o să ajungă la putere şi să se menţină, găleata electorală nefiindu-le tocmai străină în exerciţiul vieţii politice. Dacă există vreo diferenţă între punga de făină şi puiul congelat oferit de social-democraţi în schimbul voturilor şi cele oferite de democrat-liberali, numai Udrea poate cunoaşte. Probabil, la calitatea produselor şi termenul valabilitate al acestora.