Unul din mesajele de campanie folosit de PSD îl reprezintă tema „USL trăieşte!”. Acest mesaj a fost „cenzurat” de către liberalii prahoveni care au considerat că mesajul este unul care induce  în  eroare electoratul, fiind făcută o afirmaţie neadevărată cu privire la continuarea alianţei USL.

Ca urmare a acestor două poziţii divergente, liberalii au sesizat Biroul Electoral Judeţean Prahova, reclamând această conduită nelegală a social democraţilor. Prin decizia BEJ Prahova s-a constatat că mesajul electoral al PSD nu este conform cu cerinţele legale şi s-a dispus eliminarea  tuturor afişelor şi a celorlalte materiale electorale care conţin mesajul incriminat şi care sunt folosite în judeţul Prahova.

În mod cu totul curios, Rareş Enescu, coordonatorul PSD Prahova al campaniei pentru alegerile europarlamentare, a comentat decizia Biroului Electoral Judeţean Prahova, afirmând pentru phon.ro următoarele :  “Este regretabil că cei care au ajuns în anumite funcţii atunci când erau în USL să recurgă la astfel de practici. Şi în nici un caz nu sunt apreciate de electoratul căruia i-au cerut votul în 2012, la alegerile locale şi parlamentare. Este un mod urât de a face campanie electorală, din partea contracandidaţilor noştri”. “Vom respecta decizia BEJ, iar în calitatea mea de coordonator al campaniei judeţene pentru alegerile europarlamentare am cerut preşedinţilor de organizaţii judeţene să nu mai folosească însemnele USL, iar în cazul afişelor deja expuse să le înlăture sau să le acopere”, a mai spus Rareş Enescu.

Este interesant  că nu se scoate nicio vorbuliţă de către social democraţi despre încălcarea  flagrantă a legii de către ei, Enescu limitându-se la a-i acuza pe liberali că au sesizat acest lucru. Se pare că obişnuinţa rămâne,  totuşi, a doua natură.