Primarul liberal Andrei Volosevici a fost abandonat la doar un an de la preluarea conducerii Primăriei Ploieşti de proprii consilieri locali. Printr-un comunicat de presă, semnat de Grupul Consilierilor Locali PNL Ploieşti, edilul Ploieştiului este informat că aleşii liberali nu vor vota proiectul controversat privind prelungirea cu încă 10 ani a contractului cu Apa Nova, proiect care va duce la o dublare a preţului la apă. 

Publicăm integral comunicatul PNL Ploieşti: 

Grupul consilierilor locali PNL va vota “împotriva” prelungirii contractului cu societatea Apa Nova deoarece proiectul de hotărâre, chiar şi după prorogarea acestuia, a fost prezentat consilierilor cu rapoarte negative din partea direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei.

Noi credem că un contract atât de important pentru comunitatea  noastră nu poate fi votat fără a avea garanţia corectitudinii lui din punct de vedere juridic şi economic.

Deşi apreciem buna desfăşurare a activităţii societăţii Apa Nova Ploiesti în perioada de derulare a actualului contract valabil pana in anul 2025, grupul consilierilor locali PNL nu va accepta dublarea preţului la apa/ canal ( în doar un an de zile, aşa cum prevede actualul proiect )  fără să se asigure că prelungirea acestuia va însemna acoperirea în totalitate a Ploieştiului cu reţele funcţionale de apă şi canalizare.