Curtea de Apel Alba Iulia va judeca, pe 27 mai, cerererea lui Klaus Iohannis de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese, scrie Evenimentul Zilei.

În martie 2014, instanţa a suspendat procesul deoarece pe rolul Parchetului General se află un dosar în care ANI reclama posibile fapte penale săvârşite de Klaus Iohannis.

Pe 19 martie 2014, procesul civil a fost suspendat deoarece Parchetul începuse urmărirea penală în urma sesizărilor ANI. Urmărirea penală a început „in rem” adică faţă de faptă în sine, nu faţă de anumite persoane.

Pe 26 septembrie 2014, Parchetul General a închis dosarul în care ANI îl acuza pe Klaus Iohannis de conflict de interese, procurorii stabilind că acesta nu a încălcat legea atunci când a semnat în calitate de primar al Sibiului un contract cu o tipografie deţinută de Forumul Democrat al Germanilor. Pe 29 aprilie 2015, Klaus Iohannis a cerut Curţii de Apel Alba Iulia să repună cauza pe rol în vederea continuării procesului, lucru care s-a şi întâmplat.