După Spania şi Rusia, un nou stat european este ameninţat cu atacuri teroriste de către membrii grupării teroriste Stat Islamic.

Potrivit cotidianului de limbă italiană La Repubblica, jihadiştii ar fi postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram un scurt anunţ. ”Următorul obiectiv este Italia”, a ameninţat ISIS.

Italia a primit ameninţări directe încă din aprilie 2016, când militanţii Stat Islmic au dat de înţeles că Roma este printre ţintele lor cele mai importante.

”Când va veni marea maree vor fi cucerite Bagdadul, Damascul, Ierusalimul, Ammanul, Constantinopolul, Teheranul şi Roma”, a spus la acea vreme purtătorul de cuvânt al ISIS, Abu Hassan al-Muhajir.

Autorităţile italiene au anunţat că nu au existat ”elemente concrete noi de alarmă”, dar au adăugat că sunt mereu vigilenţi în ceea ce priveşte monitorizarea activităţilor teroriste.

14 morţi la Barcelona şi Cambrils

Anunţul ISIS vine la câteva zile după ce gruparea teroristă a revendicat atentatele produse în Spania.

14 oameni şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite după două atacuri teroriste produse în această săptămână în Barcelona şi în Cambrils. 13 dintre victime au murit după ce o furgonetă a intrat în viteză în mulţimea din Las Ramblas, vestita zona turistică din Barcelona. Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic.

5 suspecţi au fost ucişi de poliţie în Cambrils, orăşel din apropierea Barcelonei, după ce o altă maşină a ucis o persoană şi a rănit şase.

Principalul suspect pentru atentatul din Barcelona, Moussa Oukabir, se numără printre cei ucişi în Cambrils, confirmă poliţia spaniolă, citată de BBC.

Patru alte persoane au fost arestate, iar un suspect este încă de negăsit.

Printre cei răniţi se numără şi trei români. Doi dintre ei au fost externaţi. „Două dintre cele trei persoane de cetăţenie română, rănite în urma atacului, au fost externate, fiind tratate doar în regim ambulatoriu. A treilea cetăţean român rămâne spitalizat, fiind vizitat de către Consulul general al României la Barcelona. De asemenea, reprezentantul oficiului consular a avut discuţii atât cu însoţitorii cetăţeanului în cauză, cât şi cu personalul medical, starea clinică a pacientului menţinându-se stabilă”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.