După ce a executat politic guvernul condus de Viorica Dancila şi susţinut de controversatul Liviu Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis l-a susţinut ca prim ministru pe şomerul de lux Ludovic Orban. Declarativ, cei doi au promis “ o altă Românie”, una a “bunului simt, a cinstei şi corectitudinii” !

 

Iată însă că actuală situaţie de criză pandemică în care se află România a dezvăluit că dulapurile actualilor guvernanţi sunt pline de schelete. Evident, toate cu măşti de protecţie şi declaraţie pe proprie răspundere.

 

Referitor la această situaţie, ziarul Washinghton Post, analizând “campionii corupţiei” enumeră pe lângă ţări ca Bangladesh, Argentina, Columbia şi România, devenită un exemplu negativ în acest sens.

 

Publicaţia americană scrie, într-un material amplu, despre "pandemia de corupţie" şi ţările care au încheiat "contracte dubioase" pentru achiziţionarea de materiale sanitare necesare în lupta cu noul coronavirus.

 

"În România, unde procesele normale de licitaţie au fost suspendate pentru a accelera achiziţiile publice, criticii atrag atenţia la ce se întâmplă în spatele acestor tranzacţii.

 

Romwine Coffee SRL, o companie mică situată la 50 de km sud de Bucureşti, vinde tutun şi băuturi alcoolice. Dar a reuşit să obţină două contracte cu statul, în valoare de 12,6 milioane de dolari, pentru a produce măşti sanitare, dar la un preţ de două ori mai mare decât cel de pe piaţă.

 

Tranzacţia a avut loc după ce Sanimed Internaţional a încheiat un acord de parteneriat cu vânzătorul de tutun şi băuturi alcoolice, a declarat proprietarul Sanimed, Cătălin Hideg. El a insistat că acordul nu este 'neobişnuit'", scrie Washington Post.