Un prahovean i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, explicându-i prin calcule simple cum poate pierde alegerile prezidenţiale. Materialul a fost publicat pe Facebook, pe pagina personală a lui Adrian Georgescu.  Publicăm şi noi integral scrisoarea deschisă a ploieşteanului revoltat, dar menţionăm că blocarea posturilor în administraţia publică a avut loc în timpul guvernării Boc, fiind declarată una dintre măsurile pentru redresarea economiei...

„Scrisoare deschisa Domnului Prim -Ministru Victor Ponta

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Va scriu aceste randuri in calitate de parinte al unui baietel de 4 ani si 3 luni care la 15 septembrie a inceput Gradinita. Precizez ca forma educationala aleasa de noi este invatamantul de stat nu pentru ca nu am dispune de mijloacele materiale necesare a-l coordona catre alternativa privata, insa atat eu si sotia mea am considerat oportun aceasta varianta intrucat dascalii sunt mai buni. (La stat).

O zi mai tarziu am avut prima intalnire cu educatoarea. Prima sedinta cu parintii. Ceea ce mi-a atras de la inceput atentia a fost faptul ca micutii (22 la numar in grupa ) pe langa doamna educatoare, nu beneficiaza de nici un ajutor (sprijin) .

Un supraveghetor de exemplu. Am pus aceasta intrebare zi mi s-a raspuns sec: Nu exista posturi, toate fiind blocate, intrucat Guvernul (Mimisterul Invatamantului) a blocat posturile, nu se fac angajari decat in proportie de 7-1. Sapte pensionari, o angajare.

Sincer m-a durut sa vad neputinta unui dascal de a -si desavarsi munca didactica, intrucat datorita lipsei de personal trebuie sa se dedice si altor treburi extradidactice. Si atunci mi-a venit in minte urmatoarea intrebare: cum poate pierde un om politic voturi? Stiti cum domnule Prim-Ministru? Simplu: la o gradinita sunt 2 grupe mici, 2 mari si 2 mijlocii. (Total 6). 20 de copiii intr-o grupa x 6= 120. ( media pt ca in grupa baietelului nostru sunt 22 de copilasi).

Daca pentru fiecare copil din cei 120 va calculati voturile inmultind cu 6 ( 2 parinti si 4 bunici) = 720 de voturi. Atat riscati sa pierdeti in noiembrie doar pentru ca Guvernul nu are potenta de a debloca 6 posturi de supraveghetor intr-o gradinita. Inmultiti dumneavoastra cu cate gradinite sunt in tara guvernata de dvs si calculati-va pierderile. Electorale!

Mult succes la calcule Domnule Prim-Ministru!”