Nu există bani în bugetul local pentru plata subvenţiei la încălzire în sezonul 2021-2022, iar primarul Andrei Volosevici ştie acest lucru!

Este avertismentul liderilor PSD Ploieşti, avocatul George Botez şi senatorul Radu Oprea, făcut într-o conferinţă de presă. 

"In mandatul trecut, când Adrian Dobre, pe care îl consider superior lui Andrei Volosevici, era primar,  a fost majorat tariful. Atunci, Consiliul Local a impus obligaţia ca Primăria să acopere orice diferenţă apărută în tariful gigacaloriei, până în anul 2022. Această obligaţie nu a fost modificată până în acest moment,  şi nu cred că cineva va avea tupeul să modifice acest lucru.", a afirmat consilierul local George Botez. 

"Am solicitat primarului Volosevici să dea garanţii privind preţul plătit de populatie. În lipsa noastră, a consilierilor PSD, primarul, cu votul majorităţii din Consiliul Local a adoptat hotărârea. O hotărâre nelegală! Din păcate, Andrei Volosevici este promotorul la Ploieşti al democraţiei de tip sud american: toată lumea vorbeşte despre ilegalităţi, dar nimeni nu ia măsuri pentru a reîntoarcerea la legalitare.", a mai afirmat Botez.

Botez a prezentat un document al Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, semnat de directoarea Nicoleta Crăciunoiu, în care se arată că nu există prevedere bugetară pentru plata subvenţiei. Mai mult, şefa Economicului din Primărie anunţă că este nevoie de identificarea surselor de finanţare. Cu alte cuvinte, liberalii aruncă praf în ochii ploieştenilor, promiţând  plata aceluiaşi tarif.

"Facând un spectacol politic şi acuzându-ne pe noi, cei doi consilieri PSD, că vrem să lăsăm Ploieştiul fără căldură, Volosevici ignoră raportul Direcţiei Economie. Majorarea este ilegală şi avem în faţă o veritabilă infracţiune de abuz în serviciu. Indiferent de promisiunile electorale, ale dlui Volosevici, în acest moment Primăria Ploieşti nu are de unde plăti cei 48 de milioane de lei subvenţie. Deja sunt emise facturi de 23 de milioane care nu pot fi acoperite. Ne jucăm cu buzunarele ploieştenilor şi promitem fără acoperire ", a mai spus Botez.

Senatorul Radu Oprea a avertizat şi el că foarte curând vom asista la interzicerea subvenţiilor şi că acest tip de ajutor va putea fi acordat doar pentru anumite categorii de populaţie. Iar la acel moment, ploieştenii se vor trezi cu facturi uriaşe, pe care mulţi nu le vor putea suporta.