Partidul Democrat Liberal (PDL) este de acord să susţină regionalizarea propusă de USL. Condiţia este ca principiile Uniunii Europene privind regionalizarea să fie respectate. Este vorba de criteriul istoric, socio-cultural, cel geografic, economic, de mediu şi populaţia. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PDL, deputatul Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.
Turcan a spus că nu va participa la dezbaterea de la Sibiu privind regionalizarea, iniţiată de ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, deoarece a primit invitaţia mult prea târziu pentru a o putea onora.

''Procesul de regionalizare trebuie să pornească de la anumite principii şi să răspundă la o serie de întrebări precum: de ce vrem să facem regionalizarea, care sunt costurile, care sunt beneficiile? Răspunsul la aceste întrebări trebuie să fie unul singur: statul trebuie să ofere cetăţeanului cel mai bun serviciu la cel mai mic cost'', a spus Raluca Turcan. Aceasta a adăugat că ''avem nevoie de un stat care să ne coste puţin, cu un sistem administrativ aplatizat şi eficient'' iar ''administraţia trebuie să fie simplificată, să înlocuiască administraţia judeţeană şi nu să o dubleze''.

Cu toate că susţine regionalizarea, Raluca Turcan acuză USL că doreşte prin regionalizare să întărească puterea baronilor, care vor deveni astfel ''baroni pe regiuni''.