Firmele care au furnizat materiale şi au prestat servicii pentru PSD în campaniile electorale aşteaptă şi acum banii de la formaţiunea condusă de Victor Ponta. Societăţile creditoare au cerut în instanţă executarea silită a PSD. Mai mult, social-democraţii întârzie să achite chiria pentru sediile aflate în proprietatea statului

În octombrie 2011, actualul premier declara într-un interviu pentru Gândul că PSD avea datorii de şase milioane de euro, iar două milioane de lei se aflau în executare silită. Ponta admitea că refuză să le plătescă pentru că se îndoieşte de autenticitatea contractelor încheiate de colegii săi.

"Nu am reuşit să aflăm dacă acele lucruri chiar s-au întâmplat. Aş putea pune o sesizare împotriva fostului trezorier, Aristide Roibu, şi împotriva fostului preşedinte, dar nu asta este soluţia politică. Dar nici nu sunt de acord să plătim pentru ceva ce nu ştim dacă s-a efectuat", spunea Victor Ponta acum doi ani. Aşa că firmele care aveau datorii de recuperat de la PSD s-au adresat instanţei şi au cerut executarea silită a partidului.

Nici la plata chiriei PSD nu stă mai bine. Din datele furnizate de Guvern in februarie 2013 reiese ca PSD Bucuresti avea datorii la RA-APPS de 719.444 de lei. Suma reprezintă contravaloarea chiriei pentru un spaţiu de 1320 de metri pătraţi.