Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, marţi, de Tribunalul Bacău, în dosarul în care a fost trimis în judecată în aprilie 2014, pentru că ar fi aprobat repartizarea unei locuinţe către un subaltern, sentinţa nefiind definitivă. După condamnare, Stavarache a fost suspendat din PNL.

Magistraţii Tribunalului Bacău l-au condamnat pe Romeo Stavarache la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu, în dosarul în care a fost trimis în judecată în aprilie 2014, alături de alte două persoane, angajate ale Primăriei Bacău la data faptelor, scrie MEDIAFAX.

De altfel, Gheorghe Muntianu, la data faptelor şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din Primăria Bacău, a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu, uz de fals şi conflict de interese, iar Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Direcţiei patrimoniu din Primăria Bacău, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de abuz în serviciu.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

În aprilie 2014, primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată de DNA, pentru tentativă la abuz în serviciu, într-un dosar privind repartizarea unei locuinţe către un subaltern.

După condamnare, primarul din Bacău, Romeo Stavarache, a fost suspendat din PNL, co-preşedintele PNL Bacău Tudoriţa Lungu spunând că el ar trebui să demisioneze din funcţia publică şi din partid.