Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, la dezbaterea din Parlament la care participă premierului Ludovic Orban, că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură în 17 august. Ciolacu a acuzat guvernarea liberală că a distrus economia, „a vămuit sănătatea românilor” şi nu a făcut nimic pentru deschiderea şcolilor în siguranţă, iar acum a pasat responsabilitatea pe primari şi directorii de şcoli.

 

„Aţi scăpat total situaţia de sub control, aţi eşuat în gestionarea economiei, aţi încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile şi cât mai multe funcţii pentru prieteni. Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi.  Aţi avut o singură obsesie: alegerile anticipate”, a afirmat Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

 

Şeful interimar al PSD a susţinut că „întregul mecanism infracţional a fost dezvăluit în raportul Curţii de Conturi”, care arată cum liberalii au „jefuit bugetul ţării la umbrela stării de urgenţă”.

 

„O ţeapă pentru stat dar o mare afacere pentru clientela liberală. Vă dau ca exemplu doar celebrul butic din Giurgiu care a reuşit să câştige un mega contract de la bugetul României, contract încheiat ilegal, aşa cum spune Curtea de Conturi, prin care aţi cumpărat măşti cu 32 de lei bucata. Toate achiziţiile din starea de urgenţă au respectat acelaşi tipar: de cea mai proastă calitate, dar la preţuri umflate de zeci, sute de ori şi multe din aceste echipamente nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare pe care le-aţi comandat în Coreea de Sud şi aţi plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? E criminal ceea ce aţi făcut. Aţi sabotat cu bună ştiinţă sănătatea românilor. Aţi subfinanţat secţiile ATI. Ar trebui să vă crape obrazul de ruşine. Aţi vămuit sănătatea românilor”, i-a transmis şeful interimar al PSD şui Ludovic Orban.

 

Marcel Ciolacu a spus că, potrivit Curţii de Conturi, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 650 milioane de lei.

 

„Vreţi alegeri cu orice preţ pentru că ştiţi că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veţi pierde şi libertatea. Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteţi în stare să protejaţi sănătatea românilor? Românii trebuie să ştie ce veţi face pentru ca după alegeri să nu avem un  val de decese. Cum îi veţi îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienţii cu COVID? Cum veţi face din şcoli secţii de votare? Cum veţi face ca să dezinfectaţi secţiile de vot, ştampilele, buletinele? Azi trebuie să veniţi şi să vă asumaţi clar şi răspicat organizarea alegerilor în condiţii de siguranţă”, a susţinut Ciolacu.

 

În privinţa deschiderii şcolilor, preşedintele interimar al PSD a afirmat că mai este doar o lună până la începerea şcolii, iar Guvernul a pierdut toată vara şi nu a făcut nimic. „Şi pentru că nu aţi fost în stare de nimic aţi pasat răspunderea către primari şi directorii de şcoli”, a adăugat Ciolacu.

 

„Cu sprijinul constant al preşedintelui Iohannis, timp de 9 luni aţi distrus România pas cu pas. Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetenţa şi prostia Guvernului pe care îl conduceţi. E timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de ce aţi făcut fiecare”, a încheiat Marcel Ciolacu.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro