Oana Niculescu Mizil a declarat, joi, după ce a fost audiată la DNA, că îşi va depune demisia din calitatea de deputat, menţionând că nu vrea ca acesta să fie "un impediment în calea justiţiei".

Oana Mizil a fost audiată, joi, la DNA, în calitate de suspect.  "Mi s-a adus acuzaţia că am participat într-o firmă, dar nu e adevărat nimic. (...) Azi îmi depun demisia din calitatea de deputat pentru că nu vreau să fie un impediment în faţa justiţiei. Eu sunt un om corect. Nu mi-au cerut procurorii", a declarat Oana Mizil, joi, la ieşirea de la DNA.

"Am calitatea de suspect. Nu am administrat niciun magazin, am consiliat, mă consider nevinovată. Îmi place moda, nu am putut să stau departe de modă", a mai spus aceasta.

Întrebată dacă sunt adevărate zvonurile apărute în presă conform cărora ar fi însărcinată în patru luni, Oana Mizil a declarat: "Da, sunt însărcinată. Marian Vanghelie are un băieţel. Al doilea băiat."

Iubita lui Marian Vanghelie a venit joi, la DNA, în baza unui mandat de aducere. Ea s-a deplasat la Direcţia Naţională Anticorupţie cu maşina personală, dar escortată de poliţisti.
Demisia Oanei Niculescu Mizil din Parlament demonstrează că în România, femeile au mai mult curaj decât bărbaţii. În timp ce Laszlo Borbely a scăpat de urmărirea penală cu ajutorul colegilor din Parlament, iar prahoveanul Mircea Roşca este în continuare deputat, deşi se află în arest la domiciliu, Oana Mizil, deşi însărcinată în patru luni, alege să renunţe la imunitate pentru a nu fi acuzată că se sustrage cercetărilor penale.

Tot joi, procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la primăria Sectorului 5, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2007 – 2015