Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit luni seară, la Roma, despre eforturile pe care le face pentru ca românul Alexandru Gologan - condamnat la moarte, în Malaezia, pentru trafic de droguri – să nu fie executat. Peste 500 de români din Italia au ţinut să fie prezenţi aseară, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen. Preşedintele României îşi continuă, azi, vizita de două zile în Italia, cu o întrevedere cu premierul Matteo Renzi.

Unul dintre românii prezenţi la întâlnirea de la Palazzo della Cancelleria i-a cerut lui Klaus Iohannis să facă eforturi pentru aducerea în ţară a lui Alexandru Gologan, condamnat în Malaezia pentru trafic de droguri.

„Eu vorbesc şi cu alţi preşedinţi şi mă rog de ei cu toţii să intervenim. Sper că doar-doar o să găsim o soluţie”, a declarat Klaus Iohannis.

Românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri a mai pierdut, luna trecută, o şansă de a scăpa de pedeapsa capitală.

După ce instanţa i-a respins apelul, Alexandru Gologan îşi pune acum toate speranţele în recursul pe care avocatul acestuia l-a introdus în regim de urgenţă la o instanţă superioară, Curtea Federală de Justiţie.

Dacă nici acest ultim demers nu va duce la un rezultat pozitiv, bărbatul ar urma să fie executat în luna august.

Alexandru Gologan, în vârstă de 23 de ani, născut în comuna Telega, a fost arestat în iulie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur. El avea asupra sa un kilogram şi jumătate de metamfetamină.