Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus, luni, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, la care au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere.

De asemenea, la ceremonie au participat ministrul Muncii, Rovana Plumb şi consilierii prezidenţiali.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să transmită fiecărui ministru câte un mesaj, după depunerea jurământului.

Astfel, preşedintele i-a spus ministrului Marius Nica, după ce acesta a depus jurământul, că îi urează succes. ”Vă doresc să găsiţi metode de a atrage fonduri europene mai multe”, i-a mai transmis şeful statului noului ministru al Fondurilor Europene.

Ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, preşedintele Klaus Iohannis i-a urat ”eficienţă” în noul post de ministru. ”Vă doresc mult succes în noua poziţie şi multă eficienţă”, i-a spus Iohannis lui Teodorovici.

După ceremonia de depunere a jurământului de către cei doi miniştri, şeful statului a dat mâna cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele a avut un scurt dialog şi cu premierul Victor Ponta. ”Sper să fie cu noroc!”, a spus premierul Victor Ponta.

Şeful statului le-a transmis celor prezenţi la ceremonie, în final, ”mult succes”, înainte de părăsi Sala Unirii.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni dimineaţă, că şeful statului a semnat decretul prin care Eugen Orlando Teodorovici este revocat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Totodată, preşedintele a semnat decretul prin care Teodorovici este numit ministru al Finanţelor Publice.

De asemenea, Klaus Iohannis, a semnat, luni dimineaţă, şi decretul prin care Marius Nica este numit în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.