Viorica Dăncilă a declarat că vor rămâne aceleaşi nominalizări pentru portofoliile Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul, respectiv cei trei din ALDE, precizând că a propus colegilor de la ALDE care sprijină Guvernul o înţelegere pentru a merge pe liste comune la parlamentare.

 

„Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE rămân aceleaşi. Aceşti oameni au avut încredere în programul de guvernare. Şi-au ţinut promisiunile faţă de electorat. Vrem să avem o relaţie foarte serioasă, corectă şi am propus colegilor noştri de la ALDE care sprijină Guvernul să avem o înţelege să mergem pe liste comune la parlamentare”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul CEx al PSD.

 

Întrebată ce se va întâmpla cu Ministerul de Interne care nu mai are conducere, şi Educaţie unde expiră interimatul de 45 zile, Viorica Dăncilă a spus că va proceda ca la alte portofolii unde nu au fost miniştri, pentru a putea fi plătite salariile angajaţiilor din instituţii şi subordinea acestora.

 

„Acolo vom proceda la fel cum am fost şi la portofoliile unde nu am avut miniştri. Dar vom ţine cont şi vom găsi soluţii astfel încât oamenii să îşi primească salariile”, a explicat Dăncilă.

 

Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ prin care secretarii generali ai ministerelor au primit drept de semnătură pentru state de plată şi facturi, după ce miniştri ALDE au demisionat din Executiv.

 

Premierul i-a nominalizat pentru a fi membri în Guvern pe Ştefan Băişanu ca ministr pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului şi Ion Cupă la Ministerul Energiei.

 

Toţi trei au fost excluşi din ALDE, precum şi Teodor Meleşcanu care a fost propus de PSD şi ales preşedinte al Senatului. Cei patru au anunţat că vor contesta decizia de excludere în instanţa.

 

 

 

 

Sursa: www.mediafax.ro