Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a propus vineri, în urma unei întâlniri cu premierul Victor Ponta şi premierul moldovean Iurie Leancă, ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Propunerea a fost făcută la finalul întâlnirii avute cu cei doi. Victor Ponta şi Iurie Leancă au salutat propunerea preşedintelui Comisiei Europene.

„Mă bucur să pot anunţa astăzi că, după mari eforturi făcute de autorităţile moldovene în ultimii trei ani, raportul Comisiei privind liberalizarea regimului de vize, pe care l-am publicat în această dimineaţă, a ajuns la concluzia că Moldova respectă toate condiţionalităţile stabilite”, a subliniat Barroso.

Vizita celor doi premieri la Bruxelles, în acelaşi timp, este o premieră în relaţiile moldo-române. În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre cooperarea bilaterală, în special despre cea legată de integrarea pe piaţa energetică.

Vizita celor doi la Bruxelles a fost făcută înaintea summit-ului de la Vilnius, organizat în 28-29 noiembrie, la care Republica Moldova speră să parafeze acordul de asociere cu Uniunea Europeană.