Primul ministru Victor Ponta a avut un scurt dialog cu preşedintele american Barack Obama, marţi, la Johannesburg, unde cei doi demnitari se află pentru a participa la funeraliile fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela. Cei doi s-au întâlnit în tribuna stadionului unde a avut loc ceremonia şi s-au întreţinut minute bune

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook câteva fotografii de la întâlnirea avută cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, la Johannesburg.

Cei doi au discutat timp de 15 minute în tribuna stadionului în care a fost organizată o ceremonie în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela.

Surse din delegaţia premierului afirmă că discuţia a avut loc într-o lojă a stadionului, după ce preşedintele american şi-a susţinut discursul în memoria lui Nelson Mandela, premierul Ponta fiind prezentat lui Obama de către fostul prim-ministru britanic Tony Blair.

În timp ce preşedintele Obama îşi susţinea discursul, Ponta s-a apropiat de Tony Blair, cu care are o relaţie apropiată, iar la finalul discursului amândoi s-au îndreptat spre preşedintele SUA, Ponta fiind prezentat acestuia de către şeful Executivului din Marea Britanie.

Premierul Victor Ponta a confirmat întâlnirea cu Obama, adăugând că nu a discutat "nimic oficial" cu acesta.

Tot în tribuna stadionului din Johannesburg, premierul Ponta a avut scurte discuţii cu preşedintele francez, François Hollande, şi cu premierul britanic, David Cameron, iar fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, care a mers cu Ponta în Africa de Sud, s-a îmbrăţişat cu fostul preşedinte american Bill Clinton.