Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că i-a îndemnat pe social-democraţi la "o soluţie moderată", menţionând că a sperat să nu se ajungă la excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea.

"Pentru mine personal este o zi destul de tristă, pentru că este vorba despre excluderea unui fost coleg. Am sperat să nu se ajungă aici. Şi ieri şi astăzi (...) am avut discuţii cu mare parte din membrii Comitetului (...), eu îndemnându-i la o soluţie moderată care să fie adoptată astăzi. Poziţia a fost destul de tranşantă", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat că în primul Birou Permanent al PSD după Paşte va fi discutat succesorul de la şefia Camerei Deputaţilor, adăugând că nu a propus preluarea funcţiei de către Victor Ponta.

Comitetul Executiv al PSD a decis cu unanimitate de voturi excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, preşedinte executiv al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Zgonea nu a mai primit dreptul de a contesta această decizie.

„Azi e o zi foarte importantă pentru viaţa mea, sunt de peste 20 de ani în partid şi azi am asistat la o decizie profund nedreaptă, mi-am amintit de inchiziţie şi de ideea în care dacă exprimi o opinie automat eşti condamnat, pentru că ai o opinie. Delictul de opinie a devenit ceea ce aţi aflat azi”, a spus Valeriu Zgonea.

Mediafax, Digi 24