Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Constanţa, că liberalii vor avea o propunere pentru preşedinţia Senatului, dar că aceasta va fi stabilită în urma unui vot al grupului parlamentar la începutul săptămânii viitoare.

Liderul liberal a fost întrebat, vineri seară, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Constanţa, ce părere are despre faptul că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi preşedintele Senatului.
Antonescu a precizat că acest lucru nu este problema PNL pentru că Tăriceanu nu mai face parte din rândurile liberalilor.

"Iarăşi o problemă care nu ne priveşte. Domnul Tăriceanu este independent, nu mai e membru al Partidului Naţional Liberal. PNL va propune propriul său candidat, deşi putem estima că nu avem majoritate. Domnul Tăriceanu nu are nicio legătură. Dacă domnul Tăriceanu, într-un costumaş roşu, va fi susţinut de către PSD, poate se va înscrie şi în PSD, e problema domniei sale, iar nu comentez chestiunea asta. (...) PSD poate face şi înregistrări cu domnul Zgonea, îl poate propune şi pe domnul Tăriceanu, nu încalcă nicio lege, nu ne deranjează", a spus Crin Antonescu.

El a precizat că propunerea PNL va fi făcută luni, la grupul parlamentar.

Crin Antonescu a anunţat marţi, la şedinţa Parlamentului în care se dezbătea validarea noilor miniştri ai Guvernului Ponta III, că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului.