De Ziua Naţională, sute de români au vrut să vadă Palatul Victoria. Aproape 200 de oameni au stat la coadă, de dimineaţă, ca să intre în sediul Guvernului unde de 1 Decembrie este ziua porţilor deschise. La Guvern a fost şi premierul Victor Ponta, însoţit de fiul lui, Andrei. Clădirea Guvernului României va fi deschisă publicului în intervalul orar 9.00-15.00.

La eveniment este prezent şi prim-ministrul Victor Ponta care a participat la ceremonia dezvelirii Drapelului Naţional, cu o suprafaţă de 14.000 mp, instalat pe frontispiciul Palatului Victoria.

Încă dinainte de ora 09.00, câteva sute de oameni s-au adunat la porţile Guvernului pentru a vizita locul unde se iau decizii importante pentru ţară.

Ceremonia dezvelirii drapelului a fost precedată de intonarea Imnului Naţional de către Fanfara Jandarmeriei Române, în prezenţa premierului, a vicepremierului Gabriel Oprea, miniştrilor Mircea Duşa şi Daniel Constantin.

Ponta, însoţit de fiul său Andrei, a salutat vizitatorii matinali de la Guvern. Unii dintre aceştia au profitat de ocazie pentru a se aşeza în fotoliile miniştrilor din sala de şedinţe a Executivului. "Dacă tot sunteţi aici, semnaţi şi nişte hotărâri că ministrul de Finanţe nu-i aici", le-a spus amuzat primul-ministru.

Ca o noutate, anul acesta, în cadrul Zilei Porţilor Deschise, va putea fi vizitat şi Centrul de Presă.