Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la Parlament, că propunerea de premier pe care PSD-ALDE o vor face la Palatul Cotroceni va fi stabilită de comun acord cu PSD, dar, având în vedere scorul obţinut la alegerile parlamentare, acesta va face parte din rândul social-democraţilor.

“Noi suntem obligaţi să ţinem cont de realitatea votului, este ceea ce am spus în câteva rânduri în ultimele zile, şi anume că încercările pe care le-am văzut în a alcătui o altă majoritate în Parlament decât cea rezultată din alegeri este un demers nelegitim. Acest lucru se bazează pe o realitate politică a votului şi această realitate politică a votului funcţionează şi în relaţia din ALDE şi PSD. Având în vedere scorul pe care l-a obţinut PSD, sigur că logica politică ne face, fără sa facem multe discuţii, să spunem: candidatul va fi desemnat de comun acord, dar va fi o persoană propusă din partea PSD”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Chestionat cine va fi propunerea de premier a PSD şi ALDE, acesta a afirmat: “Numele îl vom anunţa la momentul potrivit, dar în niciun caz, nu înainte de a merge la consultările de la Cotroceni”.