Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizează dacă se impune sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru verificări legate de fotografiile făcute publice joi în care apar Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai instituţiei.

Inspecţia Judiciară poate fi sesizată, fără întrunirea plenului CSM, de către preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului. La rândul său, Inspecţia Judiciară analizează dacă se va autosesiza sau nu în acest caz.

Verificările privind fotografiile cu Udrea şi Bica pot fi făcute fie în urma sesizării Inspecţiei Judiciare de către CSM, fie în urma unei autosesizări a Inspecţiei.Şefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind imaginile apărute pe internet în care apare alături de Elena Udrea, precizând că nu comentează aspecte ce ţin de viaţa privată, din timpul unui concediu de odihnă.

"Procurorul şef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul şef al DIICOT a solicitat astăzi (joi - n.r.) Consiliului Superior al Magistraturii să declanşeze, de îndată, - prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Elena Udrea a declarat, joi, după publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Anamaria Topoliceanu, la cumpărături la Paris, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată.

Udrea a spus că fotografiile apărute sunt făcute profesionist şi că este vorba despre o acţiune de filaj. Ea a precizat că vizita ei la Paris a fost în week endul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul că facturile referitoare la cazarea şi masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, după intrarea ei în cursa prezidenţială.

De asemenea, Udrea a anunţat că va da în judecată hotelul.

Fotografii cu Elena Udrea, şefa DIICOT, Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Anamaria Topoliceanu au fost difuzate joi, pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat şi facturi din timpul şederii la Paris. După ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost şters.