Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia, Carmen Iohannis, vor participa, miercuri, la dineul oficial care va avea loc la Castelul Peleş din Sinaia cu ocazia zilei de naştere a principesei Margareta, acesta fiind primul preşedinte în funcţie din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleş, alături de familia regală.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, evenimentul va avea loc la ora 19,00, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleş, la dineu urmând să ia parte şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din România şi din Republica Moldova, personalităţi ale vieţii culturale, diplomatice, sportive şi reprezentanţi ai clerului şi societăţii civile.

Conform sursei citate, cu ocazia acestui dineu se marchează şi o premieră, în condiţiile în care Klaus Iohannis este primul preşedinte în funcţie din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleş, alături de familia regală.

De altfel, Iohannis a fost şi primul preşedinte care a avut o întâlnire cu familia regală înainte de învestirea în funcţie.

Castelul Peleş găzduieşte, în această perioadă, o serie de evenimente cu ocazia zilei de naştere a principesei moştenitoare Margareta.