Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că are ''o opţiune deschisă'' faţă de gazele de şist, adăugând că la Pungeşti Guvernul trebuia să comunice mai bine.
 "Am o opţiune deschisă (n.r. faţă de gazele de şist). Dacă România vrea să fie puternică, atât cât poate, ea trebuie să-şi caute, să-şi identifice, să-şi valorifice resursele, de la cele umane până la cele naturale. Cum, când, în ce fel?, astea sunt chestiuni asupra cărora trebuie să discutăm cu foarte mare seriozitate, 'dar Dacă?' pentru mine nu a fost niciodată o întrebare. Este cu "Da", cu condiţiile standard care sunt cele ale zonei civilizate ale globului, mă refer la condiţii convenabile economic pentru statul român, de mediu în standardele cerute de astăzi de civilizaţia occidentală şi în condiţiile în care acest lucru este acceptat de o parte semnificativă din opinia publică. Acest "Da" al meu sau al lui Ponta sau al preşedintelui sau al altor autorităţi este doar primul pas. Nu este deloc suficient. Trebuie multe alte lucruri discutate, multe alte lucruri negociate, nu oricum şi trebuie un efort de comunicare şi de solidarizare a unui număr cât mai mare de cetăţeni români. Lucrurile acestea nu se fac cu forţa, chiar dacă noi credem că sunt bune, spus Antonescu, la Digi 24.
El a punctat că ar fi de dorit ca ţara noastră să devină jucător în domeniul "câmpului energetic".
Antonescu a susţinut că România trebuie să aibă ca obiectiv independenţei energetică, punctând că exploatarea gazelor de şist poate fi o şansă în această privinţă.
"Sunt însă la fel de convins că independenţa energetică trebuie să fie un concept cât se poate de concret şi foarte bine comunicat. Dacă rămâne o lozincă, din astea am mai văzut", a arătat liderul PNL.
Antonescu a adăugat că, din punctul său de vedere, la Pungeşti comunicarea ''nu a fost în regulă'' şi a opinat că atât Guvernul cât şi compania au fost deficitare din acest punct de vedere, mai ales având în vedere faptul că exista aprobarea pentru licenţa de exploatare.