La finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunţat faptul că partidul va organiza un Congres pe data de 29 iunie, în care se va modifica statutul, dar se vor discuta şi aspecte legate de programul politic. Premierul nu a precizat dacă va candida pentru şefia partidului.

 

,,Facem Congresul pentru că trebuie să stabilim şi să modificăm statutul în alegerea preşedintelui partidului, să venim cu un program politic, să aducem modificări cu lucruri pe care le-am înţeles după alegeri. Congresul trebuie să fie premergător desemnării candidatului la prezienţiale. Timpul ne presează, de pe 11 august începem strângerea de semnături pentru alegeri. Dăm drumul la sondaje, vom decide cât vom avea persoana care corespunde profilului pe care îl doresc alegătorii”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Totodată, premierul şi-a exprimat regretul după demisia lui Paul Stănescu din funcţia de preşedinte executiv interimar: ,,Îmi pare rău că Paul Stănescu şi-a dat demisia, a spus că din motive personale, dar va activa în cadrul PSD, iubeşte mult acest partid”.

 

La ieşirea din CEX, Marcel Ciolacu declara că nu a considerat că un congres programat pe 29 iunie este oportun: ,,Trebuia o analiză mai aprofundată, să ne facem nişte planuri şi pentru viitor. Este foarte multă lume care doreşte o stabilitate, asta este vom face congres”.

 

Marian Oprişan a spus la ieşire că ,,în orice ţară civilizată din UE când partidul rămâne fără preşedinte se face congres într-o săptămână”. ,,Doamna Dăncilă e o femeie extraordinară, un om politic care are multe de spus. Nu am avut nicio discuţie cu nimeni, eu ce am de spus spun în interiorul partidului”, a mai spus el.

 

 

Sursa: www.biziday.ro