Lovitură de teatru în PNL Prahova. La câteva zile de la depunerea listelor pentru Parlament, cel mai longeviv preşedinte al PNL Prahova anunţă public că îşi retrage candidatura pentru Senat.

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, senatorul Ion Luchian, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, anunaţă că a solicitat Biroului Electoral Judeţean retragerea de pe lista de candidaţi a PNL din  Prahova.

Senatorul liberal este supărat că, deşi a fost votat de către colegii de partid pentru a ocupa poziţia a treia pe lista pentru Senat, la depunerea oficială a listelor a ajuns pe locul cinci.

Ordinea pe lista pentru Senat a PNL Prahova este: Iulian Dumitrescu, Virgil Guran, Monica Clinciu, Alexandri Nicolae şi Ion Luchian

De altfel, pe listele PNL Prahova pentru alegerile parlamentare nu există niciun liberal din vechea gardă pe locuri eligibile.

În perioada 2001-2003, medicul Luchian a fost preşedintele PNL Prahova, iar în perioada 2003-2012 a fost vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Este unul dintre cei mai longevivi membri ai PNL Prahova, activând în PNL încă de la începutul anilor 90.