Potrivit televiziunii B1TV, Valeriu Zgonea a cerut Partidului Social Democrat să voteze împotriva arestării lui Vlad Cosma. Şi asta deşi anterior declarase public că nu va proteja, sub nicio formă, persoana deputatului Vlad Cosma.

 „Deputatul Vlad Cosma nu va beneficia de ajutorul PSD în cazul cererii pentru arestarea sa preventivă. Va fi o dezbatere, bănuiesc că luni, în cadrul grupului pe această temă. Dar, după cum aţi observat în ultimii ani, de când sunt eu preşedinte, Camera şi PSD au votat în momentul în care au existat probe şi raportul a fost unul concludent pentru ridicarea imunităţii şi pentru reţinerea preventivă", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Iată că, în realitate, se pare că Valeriu Zgonea, uzitând de funcţia sa de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, face presiuni enorme asupra deputaţilor PSD cât şi a noilor lor parteneri din UNPR şi PC pentru a „fenta„ legea printr-un vot negativ acordat cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Cosma. Faptele lui Zgonea au conotatii penale, cu atât mai mult cu cât există indicii de trucare a achiziţiilor publice, unde firmele câştigătoare plăteau un ”comision” de 10% pentru fiecare contract. Mai mult, 10% din sumele obţinute din contracte ar fi mers spre PSD, sume la care Zgonea şi social-democraţii nu ar dori să renunte, cu atât mai mult cu cât se apropie alegerile europarlamentare, iar nevoile pentru campanie sunt extrem de mari.