Retragerea consilierilor PSD şi PDL din şedinţa de ieri a Consiliului Local a fost surprinzătoare în condiţiile în care, la Ploieşti, alianţa USL a funcţionat bine până la acest moment. Scos de pe ordinea de zi a convocatorului şi apoi reinclus pe aceeaşi ordine, la solicitarea liberalilor ploieşteni, proiectul vizând suspendarea finanţării ONG-ului “Lupii Galbeni 2012” până la soluţionarea anchetei DNA declanşată în legătură cu acest subiect, a dus la prima ruptură vizibilă între principalele două partide care alcătuiesc majoritatea în consiliul ploieştean.
După ce, în fine, proiectul de buget al Ploieştiului a fost aprobat cu două amendamente extrem de importante formulate de aleşii liberali, la momentul votului privind suspendarea finanţării, fără a anunţa preşedintele de şedinţa şi fără încuviinţarea consiliului, aleşii locali social democraţi, în vizibilă înţelegere cu cei democrat liberali, s-au îmbulzit la ieşirea din sală, generând momente absolut penibile. În acest mod, în sala au rămas doar 12 consilieri ( liberalii, conservatorul George Pană şi cei trei reprezentanţi ai PPDD), preşedintele de şedinţă, social democratul Popa constatând, cu vădită satisfacţie, lipsa cvorumului necesar discutării ultimului punct pe ordinea de zi. În acest mod, conform regulamentului, acest proiect a fot reportat pentru viitoarea şedinţă de consiliu local.
Cu privire la acest aspect, consilierul liberal George Botez, liderul aleşilor liberali din Consiliul Local Ploieşti, a declarat : “Există două modalităţi de a face politică: unul profesionist şi cu bune intenţii şi celălalt mod. Noi, liberalii din consiliu, am rămas cu un gust amar faţă de gestul democrat liberalilor, foarte vocali atunci când anterior se discuta problema suspendării finanţării până la soluţionarea anchetei DNA. Însă a fost extrem de surprinzător gestul social democraţilor despre care noi ştiam, până ieri, că sunt în alianţă cu noi în consiliul local şi că ne sprijinim reciproc proiectele. O fi fost de vină emoţia acestora legată de constituirea noii alianţe pentru europarlamentare, împreună cu UNPR şi PC, respectiv USD şi or fi crezut că se aplică imediat şi în Consiliul Local Ploieşti. Gestul acestora are şi o parte bună: începând de ieri, dacă este cazul, ne putem asuma şi noi, că partid, decizii care nu sunt pe placul PSD. Suntem conştienţi că misiunea noastră este aceea de a face politici constructive, în interesul cetăţenilor, prin sprijinirea iniţiativelor administraţiei, politici menite să ducă la bunăstarea celor care ne-au ales. Pentru noi, ziua de ieri a fost extrem de importantă şi ne-a generat imense satisfacţii prin modificările pe care le-am făcut în bugetul local. La solicitarea liberalilor, au fost realocate sume din fondul de rezervă către învăţământ şi dezvoltare. Am obţinut ca un milion de lei să fie dirijaţi suplimentar către învăţământ, pentru reparaţiile şcolilor din Ploieşti, iar cinci milioane de lei să fie alocaţi pentru începerea finanţării proiectului Noua Hală Centrală Ploieşti, extrem de importantă pentru ploieşteni, aceştia aşteptând de vreo două mandate să se înceapă lucrările. Până la urmă, să fim sinceri, Toma Socolescu a rămas în memoria Ploieştiului prin edificiile sale şi nu prin faptul că a fugit din sala de şedinţă.”