Premierul Victor Ponta a anunţat că este de acord cu propunerea făcută de PNL pentru fotoliul vacant din fruntea Ministerului Economiei. Liberalii l-au nominalizat pe liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Andrei Gerea, şi ar putea ocupa funcţia rămasă vacantă după demisia lui Varujan Vosganian.

Andrei Gerea a mai fost în cărţi şi pentru preluarea ministerului Transporturilor. Gerea (45 de ani) este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

În calitate de deputat, este cel mai activ parlamentar având deja 13 iniţiative legislative, 172 de interpelări şi întrebări, 18 declaraţii politice, fiind practic parlamentarul care are cele mai multe interpelări la adresa Guvernului, din care acum urmează să facă parte.

În perioada 2002-2004 a fost director de sucursală în Piteşti al Băncii Ţiriac, dar a mai lucrat şi în alte instituţii financiare precum Alpha Bank sau Emporiki Bank.

Din 1990 este membru al PNL, iar din 2002 până acum a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei PNL Argeş.

În perioada 1999-2000 a fost membru al consiliului de administraţie al Poştei Române.

Potrivit declaraţiei de avere deţine un apartament şi o casă în Piteşti, respectiv Ştefăneşti (Argeş), are un depozit de 10.000 de euro la Banca Transilvania, două credite de la BCR în valoare totală de 168.500 de euro şi unul de la UniCredit Ţiriac Bank în valoare de 7.600 de euro.