Europarlamentarii români Victor Negrescu (PSD) şi Adina Vălean (PNL) au primit premiul „Europarlamentarul Anului” la categoriile „Agendă Digitală” şi „Energie”, distincţii oferite în cadrul MEP Awards.

Adina Vălean, vicepreşedinte a Parlamentului European, a fost premiată pentru experienţa în „sprijinirea competitivităţii sectorului energetic”, fiind un bun raportor al Parlamentului European pentru reglementări privind „un număr de dosare legate de infrastructura energetică”, inclusiv de facilitatea de conectare – Connecting Europe, a Comisiei Europene, potrivit Hotnews.ro.

De asemenea, Victor Negrescu a fost apreciat pentru faptul că se preocupă de garantarea drepturilor utilizatorilor de Internet şi de dezvoltarea infrastructurii şi educaţiei digitale.

Această competiţie, în care este premiată activitatea europarlamentarilor, este organizată de publicaţia „The Parliament Magazine”, cu sprijinul Parlamentului European.

Potrivit regulamentului, sunt selectate pe o listă scurtă mai mulţi eurodeputaţi cu cea mai bună activitate în diverse domenii şi apoi sunt votaţi de restul membrilor Parlamentului European.