Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor miercuri seara, la începutul primei şedinţe de Guvern, să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern care va avea loc vineri.

"Daţi-mi voie să vă felicit pentru audierile de azi, pentru votul din Parlament. Toate aceste lucruri sunt deja de domeniul trecutului. Astăzi suntem la prima şedinţă de Guvern şi vreau să mai spun o dată şi să îl subliniez: responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi, o responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de astăzi din Parlament care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020”, a afirmat Sorin Grindeanu, la începutul primei şedinţe de Guvern.

Premierul le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern care va avea loc vineri.

“Mâine dimineaţa, la ora 9.00, fiecare ministru merge şi preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Totodată, vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât, vineri, când vom avea următoarea şedinţă de guvern să le prezentaţi”, le-a spus prim-ministrul miniştrilor.

Sorin Grindeanu a ţinut că precizeze că a trecut campania electorală, iar acum Guvernul “intră în pâine” şi trece la fapte.

“Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca Guvern şi pentru a da posibilitatea Parlamentului, zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două. Campania a trecut, intrăm în pâine şi trecem la fapte”, a conchis premierul Sorin Grindeanu. 

Şedinţa de Guvern s-a terminat după mai puţin de o oră, fără ca un membru al Guvernului să facă declaraţii de presă la final.