Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sinaia, că “nemulţumiţii” din PDL sunt bineveniţi în rândurile formaţiunii pe care o conduce, pentru a continua împreună construirea unui nou proiect politic de dreapta, dar şi pentru a continua reformele începute în ultimii zece ani alături de Traian Băsescu.  Sosită la locul unde s-a desfăşurat Colegiul Naţional al PMP, Elena Udrea a constatat că nu s-a îmbrăcat adecvat pentru temperatura destul de scăzută de afară. Însă preşedintele Partidului Mişcarea Populară, s-a încălzit rapid după ce a fost întâmpinată de colegii din PMP. Elena Udrea a menţionat că are semnale clare că în rândul PDL există mulţi membri nemulţumiţi de noul drum politic al partidului. 

“Sunt mulţi nemulţumiţi în PDL, mai ales de când se discută despre contopirea cu PNL, care nu sunt de acord cu acest drum pe care a pornit partidul. Am fost contactată, am avut discuţii cu foşti colegi din PDL, oameni care nu sunt mulţumiţi de situaţia în care se află partidul. Nu toată lumea se bucură de dispariţia PDL . Dar, până la urmă, faptul că dispare un brand nu e problema noastră, ci a celor din PDL.  Se întâmplă ca şi din partidul nostru să plece unii, să vină alţii.  Noi am vrea ca cei care rămân alături de noi sau care vin să creadă cu adevărat în proiectul acesta. Nu ne interesează să vină oportunişti sau să rămână oportunişti, ci vrem să rămână oameni care chiar cred că putem construi un proiect politic puternic, care să însemne continuarea unor reforme începute în ultimii zece ani împreună cu preşedintele Traian Băsescu, continuarea unor eforturi extraordinare pentru independenţa justiţiei, pentru depolitizarea instituţiilor statului.”, a declarat Elena Udrea. 

Preşedintele PMP, rămâne optimist în ceea ce priveşte candidatura lui Cristian Diaconescu la preşedinţia României şi îl vede pe acesta în turul doi cu Victor Ponta.

“Trebuie să fim mai credibili, iar candidatul nostru mai bun decât ceilalţi candidaţi ai partidelor de centru dreapta. În turul doi probabil că va trebui să-l învingă pe Victor Ponta. Nu cred că este greu, mai ales după ultima prestaţie pe care a avut-o, dânsul, acolo la şcoală, la ore, la domnul Traian Băsescu la clasă. Nu cred că este greu să-l învingă pentru că domnul Victor Ponta, nu poate câştiga doar cu electoratul PSD, cu cel de stânga, ceea ce nu-i garantează succesul în turul doi…Dacă, candidatul nostru nu va intra în turul al doilea, vom susţine contracandidatul lui Victor Ponta, în condiţiile în care acest candidat ne va spune şi nouă ce vrea. Vrem să ştim şi noi care este diferenţa între domnul Victor Ponta şi Klaus Iohannis sau domnul Antonescu, de exemplu. Până în ianuarie nu era nicio diferenţă, domnul Ponta şi cu Antonescu erau braţ la braţ… Dorim să ştim, cui vom oferi susţinerea noastră. În cazul în care vom câştiga alegerile, candidatul la funcţia de premier va fi o surpriză…”, a adăugat preşedintele PMP.

Cât priveşte plecarea la PNL a conducerii PMP Timiş, Elena Udrea a declarat că în această organizaţie urmează să aibă loc alegeri, iar până atunci interimarul va fi asigurat de Daniel Funeriu, care a candidat în acest judeţ pentru un mandat de deputat.