Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, la DCNews, că nu vizează funcţia de premier după alegerile parlamentare din decembrie şi nici o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2019, întrucât îşi doreşte să-şi finalizeze mandatul de primar.

”Sub nicio formă nu vizez această funcţie (n.r. - de premier). Vreau să-mi duc la bun sfârşti mandatul de primar. Aşa cum aţi sesizat, sunt multe lucruri grele de făcut în Bucureşti. PSD în mod intenţionat nu a dorit să prezinte propunerea sau propunerile de candidaţi pentru funcţia de prim-ministru. Noi am spus că trebuie să respectăm votul popular, să respectăm o crononologie. Adică după alegeri să mergem în Parlament, să calculăm cine are majoritate. De ce să venim cu un om care să fie tocat până după alegeri?”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă şi-ar dori funcţia de premier după alegerile parlamenatare. 

Întrebată dacă are de gând să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019, Firea a răspuns negativ. 

”Răspunsul e că nu mă interesează o candidatură în 019 la alegerile prezidenţiale pentru că eu vreau să îmi închei mandatul de primar. Să fim sănătoşi şi liberi şi Doamne ajută!”, a mai spus Firea. 

Referitor la propunerea PNL pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare, Firea spune că Dacian Cioloş a spus, în urmă cu un an când a cerut votul parlamentarilor PSD pentru investire, că nu va rămâne la Palatul Victoria după alegerile parlamentare din acest an. 

”Îi fac reproşuri premierul că ne-a minţit anul trecut când  a venit şi la sediul PSD în faţa domnul preşedinte Dragnea când eram şi eu şi domnul secretar general Neacşu, şi la Comitetul Executiv de faţă cu toţi preşedinţii de oraganizaţii judeţene din ţară şi în în faţa Biroului Permanent Naţional şi a spus sub cuvânt de onoare că nu va rămâne la Palatul Victoria după alegeri, că ne roagă să-i dăm votul pentru un mandat scurt de a gestiona ţara şi de a pregăti alegeri libere în România, dar că nu va înclina balanţa nici către PSD, PNL, USR, către nimeni, că nu se va implica deloc în viaţa politică nici de bine nici de rău”, a mai spus Firea, la DCNews.