Primarul din Campina, liberalul ( fost pedelist ) Horia Tiseanu a rămas fară sprijin politic ! Conducerea judeţeană a PNL Prahova a decis să nu îl mai susţină pentru un nou mandat, preferând să piardă postul in favoarea TFL-ilor din USR .

 

De faţadă, retragerea sprijinului pentru Tiseanu, după mai multe mandate în care a condus Campina discreţionar, este motivata de existenta unui dosar  pe rolul Tribunalului Prahova în care viitorul fost primar este trimis în judecata pentru abuz în serviciu. Un dosar cam subţirel, am putea spune, iar fapta este una pentru care ar trebui arestaţi mulţi dintre primarii în funcţie din Romania : cumpărarea unui autoturism pe o firma sau structura a primăriei şi folosirea lui de către primar, atenţie, în scop de serviciu !

 

În realitate, radierea lui Tiseanu din cărţile PNL se datorează faptului că acesta nu a răspuns stimulilor, preferând să se opună hotărârilor mai marilor prahoveni ai partidului şi să aibă un cuvânt de spus. Cu alte cuvinte, tocmai ce am asistat la execuţia politică publică a unui candidat, primar în funcţie.

 

În aceste condiţii se pune întrebarea daca acum, pe ultima suta de metri, PNL Prahova îl va mai menţine pe Andrei Volosevici candidat la primăria Ploiestiului. Se ştie că acesta este trimis în judecata pentru fapte grave de corupţie, iar la acest moment se judecă apelul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solutia fiind asteptata foarte curand.

 

Daca Volosevici va fi menţinut, înseamnă că liberalii prahoveni joaca cu doua masuri : una împotriva celor cu opinie şi care nu pot fi manipulati şi alta pentru candidaţii de carton cărora li s-a prevăzut un rol pur decorativ.

 

Cum la nivelul judeţului se pare că Iulian Dumitrescu are o notorietate un pic mai mare decât echipa de fotbal Real Rio Cocoşeşti şi este dispus să sacrifice partidul pe o lista de 1 la 1 cu USR în ceea ce priveşte locurile de consilieri judeţeni, Ploiestiul rămâne o miza importanta pentru afaceriştii din partid. Tocmai de aceea, Volosevici apare ca persoana potrivita pentru liberali, una neinvaziva şi fară opinie.