65.000 de semnături şi-au propus liberalii prahoveni să strângă în cadrul unei campanii intitulată „Ploieştiul-capitală de regiune”. Campania a fost lansată astăzi, de toţi cei şapte parlamentari liberali prahoveni. Deputatul Mircea Roşca, liderul PNL Prahova, a anunţat că semnăturile vor fi depuse la comisiile care se ocupă de proiectul de regionalizare a României şi speră ca demersul liberalilor să fie adoptat şi de social-democraţii din judeţ.

Demersului parlamentarilor li se vor alătura şi cei 23 de primari liberali plus toţi viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni ai formaţiunii politice.

„Suntem a treia aglomerare urbană din România, avem toate argumentele culturale şi numerice necesare desemnării Ploieştiului drept capitală de regiune. Ne dorim ca în acelaşi timp să informăm cetăţenii despre ceea ce înseamnă acest concept. În întâlnirile noastre cu cetăţenii am constatat că oamenii nu înţeleg acest proces. Trebuie să le explicăm ce va aduce nou regionalizarea în comunităţile în care trăiesc”, a spus preşedintele Roşca.

Liderul PNL Prahova a spus că nu i-a informat pe social-democraţii prahoveni despre demersul  liberalilor, considerând că peneliştii au dreptul la a organiza iniţiative în afara USL.