Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, sustine ca este o lipsa mare de personal in zona dispeceratelor care lucreaza in sistemul 112.

 

"Este un cumul de factori care au dus la nenorocirea care s-a petrecut la Caracal, pe de o parte, si o sa vedem in urma anchetelor care se vor finaliza, sper, foarte curand, este o eroare in zona Politiei, este o eroare in zona procurorilor, este o eroare in zona judecatorilor, toate acestea sunt chestiuni pe care urmeaza sa le stabileasca aceasta investigatie, este o eroare la 112.

 

Astazi discutam foarte aplicat, cu ordonanta de infiintare a serviciului 112 pe masa, sunt lucruri care, din pacate, nu s-au facut la timp, sunt lucruri care nu s-au operationalizat la timp, este o lipsa mare de personal in zona aceasta a dispeceratelor care lucreaza in sistemul 112.

 

Am discutat mult cu Raed Arafat (...) si concluziile sunt ca si aici trebuie foarte rapid sa vedem cum putem sa asezam acest sistem pe o baza cat mai consistenta pentru a nu se mai intampla asemenea lucruri.

 

Pe de alta parte, sa vedem care sunt nevoile reale ale dispeceratelor, pentru ca nu poti sa ai nevoie de 10 oameni intr-un astfel de dispecerat si, de fapt, incadrarea sa fie doar cu cinci oameni, pe care sa incerci sa ii rotesti cumva, ca sa asiguri turele", a spus Fifor, marti seara, la Antena3.

 

El a adaugat ca la inceputul mandatului de ministru interimar al Afacerilor Interne "declaram razboi tuturor acelora care incalca legea, tuturor acelora care sunt parte a unor retele de criminalitate, a unor retele de trafic de carne vie".

"Vom vedea ce s-a intamplat exact la Caracal si se vor lua masurile cele mai aspre. Pe de alta parte, este nevoie de o reformare atenta a sistemului, este nevoie de o reformare rapida a Ministerului de Interne, pornind de la modul in care sunt pregatiti agentii si ofiterii de politie si pana la modul in care sunt incadrati, sunt echipati, adica lucruri care tin de foarte buna functionare a acestui minister", a afirmat ministrul Fifor.

 

Fifor: Am mandat sa initiez un proces radical de lupta impotriva criminalitatii si de reformare a sistemului

 

Nicolae Moga a demisionat de la Ministerul de Interne la cateva zile de la numire.

 

Vicepremierul Mihai Fifor a fost numit ministru interimar al Afacerilor Interne, dupa demisia lui Nicolae Moga.

 

 

 

 

Sursa:www.m.ziare.com