Crin Antonescu, preşedintele PNL,  a declarat, luni seară la Antena3, că primul partid pe care l-ar alege pentru o alianţă guvernamentală, în cazul în care noul Guvern Ponta III nu ar trece de Parlament, ar fi PSD.

„ Dincolo de Ponta, de Iohannis, nu e niciun Dumnezeu deasupra noastră? Sunt profund afectat de aceste acuzaţii mizerabile. Ruperea USL probabil că e o satisfacţie enormă pentru Băsescu. Nimeni nu ştie câte lucruri am lăsat de la noi, mai mari sau mici pentru un partid destul de mare, pentru ţară destul de mici. Am făcut o coaliţie pentru ca în ţara asta nişte lucruri să se întâmple, ţara să meargă înainte. ”, a declarat Antonescu.
 

„Mâine, Guvernul care va veni în Parlament şi va trece sau va cădea nu e Guvernul pentru care au votat cetăţenii României. Dacă Guvernul cade, au loc consultări pentru formarea unui nou Guvern, la Cotroceni. Preşedintele va trebui să dea mandatul cuiva. Dacă noi ne ducem, cei de la PNL, cerem mandat pentru noi. Nu ni-l dă nouă, îl dă la PSD. Nu îl dă la PSD, îl dă la Mişcarea Populară. Dacă mi-l dă mie, fac Guvern cu PSD. Primul partid pe care l-aş căuta pentru majoritate ar fi PSD. Am făcut şi lucruri bune, chiar dacă am fost atacaţi că nu suntem liberali, că luăm măsuri de stânga. Am fost atacaţi. Eu am susţinut măsuri de stânga, pentru că oamenii cărora li s-au tăiat pensii şi salarii au fost nedreptăţiţi. L-am susţinut pe domnul Ponta cum niciun prim-ministru nu a fost susţinut, dar toate lucrurile au un capăt, când vezi că unii vor să se întoarcă în 2004. Eu mă uit spre 2015. ”, a mai spus liderul PNL.