Regimul de familie din Coreea de Nord a atins apogeul simntelii. O publicaţie din China dezvăluie că recenta epurare şi execuţie a lui Jang Song-thaek, unchiul liderului nord-coreean, a fost aplicată în cel mai sălbatic mod. Acesta a murit după ce a fost aruncat dezbrăcat într-o cuşcă în care se aflau 120 de câini înfometaţi şi sălbăticiţi.

Pe 13 decembrie, agenţia oficială nord-coreeană KCNA a confirmat execuţia lui Jang Song-thaek, unchiul liderului Kim Jong-un, şi a cinci consilieri apropiaţi acestuia, fără a fi precizată modalitatea de executare.
Potrivit publicaţiei chineze Wen Wei Po, din Hong Kong, Jang Song-thaek a murit sfârşiat de câini, acesta şi consilierii lui fiind aruncaţi dezbrăcaţi într-o cuşcă în care se aflau aproximativ 120 de patrupede înfometate.

Relatările arată că cei 120 de câini, ţinuţi în cuşcă, nu fuseseră hrăniţi timp de trei zile. Jang Song-thaek şi cei cinci consilieri apropiaţi lui au fost devoraţi de vii de animalele înfometate în aproximativ o oră, după aruncarea lor în cuşcă. La întreaga scena au obligaţi să asiste sute de oficiali nord-coreeni. Liderul de numai 30 de ani al Coreei comuniste Kim Jong-un a fost pezent la execuţie.

Evident, metoda de execuţie nu a fost confirmată de agenţiile oficiale. În timp ce informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente, unii susţin că sursa lor „a acţionat ca o portavoce a Partidului Comunist Chinez”, în timp ce alţii s-au întrebat dacă nu cumva ţara se foloseşte de acest ziar pentru a răspândi propagandă împotriva Coreei de Nord. Informaţiile prezentate arată modul despotic şi sălbatic în care tănârul lider înţelege să conducă statul.

Jang Song-thaek, unchiul prin alianţă al tânărului lider Kim Jong-un, a fost arestat, judecat sumar şi executat la 12 decembrie, fiind acuzat de complot şi corupţie. Potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene, numărul doi în ierarhia regimului totalitar ar fi încercat să preia controlul asupra exporturilor de cărbune.