Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi seară, că PDL şi PNL nu ar avea, separat, nicio şansă la alegerile prezidenţiale, însă după ce vor fuziona persoana aleasă drept candidat are toate şansele să îl învingă pe social-democratul Victor Ponta.

Blaga a afirmat că toţi cei trei oameni politici susţinuţi pentru a candida la această funcţie, Cătălin Predoiu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, au şanse să câştige alegerile prezidenţiale.

"Vom candida ca şi o alianţă la alegerile prezidenţiale, am decis în forurile noastre să mergem cu un singur candidat al dreptei. (...) Facem această construcţie pentru a avea şanse la prezidenţiale şi părerea mea este că acel candidat pe care îl vom susţine, indiferent că este domnul Predoiu, domnul Klaus Iohannis, domnul Crin Antonescu, pentru că îi spun doar pe cei care îi ştim cu toţi că vor participa în două etape în această competiţie, sunt oameni cu şanse de a câştiga Preşedinţia României. Separat, aceste partide, niciunul dintre ele nu are şanse, deci şansele sunt mult mai mari împreună. Această construcţie nu o facem numai pentru prezidenţiale, o facem pe termen mediu şi lung pentru România, o facem şi pentru 2016, la alegerile generale", a precizat Vasile Blaga în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

El a afirmat că numele candidatului va fi făcut public în jurul datei de 3 august, punctând că, indiferent cine va fi acesta, are şanse să îl învingă pe premierul Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni.

"Candidatul cu cele mai mari şanse îl veţi şti în jurul datei de 3-4 august. Noi îl susţinem pe Cătălin Predoiu până în ultimul moment, ultimul moment însemnând rezultatul sondajelor comune PNL-PDL, care se vor finaliza în jurul datei de 3-4 august. Oricare dintre cei trei, Cătălin Predoiu, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu îl poate bate şi avem convingerea că îl va bate pe Victor Ponta la prezidenţiale", a mai spus preşedintele PDL.