Fostul consilier de stat în Aparatul de lucru al premierului, Ramona Ioana Bruynseels îşi lansează, astăzi, candidatura la Preşedinţie, din partea Partidului Puterii Umaniste.

 

De profesire jurist, Bruynseels a urmat, în perioada 2014-2015, Univesitatea Harvard - Şcoala de Guvern "John F Kennedy", unde a primit două premii speciale pentru excelenţa academică şi contribuţia la comunitatea Harvard Kennedy: Premiul Raymond Vernon şi Premiul Lucius Littauer.

 

Anterior, ea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir", având şi un master la aceeaşi universitate, dar şi Colegiul Naţional de Apărare - Academia de Înalte Studii Militare.

 

Bruynseels a fost consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Ministerului Apărării Naţionale - Corpul 4 Armată Teritorial Cluj-Napoca, iar între 2005 şi 2016 a ocupat mai multefuncţii în cadrul BCR.

 

Începând din iulie 2017 a fost consilier de stat şi ulterior secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat în Aparatul propriu de lucru al premierului, până în mai 2019, când a demisionat.