Klaus Iohannis câştigă al doilea mandat de preşedinte al României.

Potrivit datelor OFICIALE furnizate de IRES, Klaus Iohannis este câştigător şi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, obţinând o majoritate covârşitoare de voturi: 66,5%. În schimb, contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a reuşit să strângă doar 33,5% din voturi.

Aşadar, Klaus Iohannis a obţinut un nou mandat la Cotroceni, obţinând, potrivit sondajului IRES, 66,5% din voturi. Contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a strâns abia 33,5% din voturi.

Exit poll-ul IRES a fost realizat la ieşirea de la urne. Acesta a fost efectuat la nivel naţional, iar datele au fost prezentate imediat după încheierea votului. Foarte important! Sondajul exit poll de la IRES, pe care Realitatea PLUS l-a prezentat la ora 21:00, după finalul votului la alegeri prezidenţiale 2019, NU ţine cont şi de votul din Diaspora. Rezultatele prezintă estimarea votului la ora 20:00. În sarcina preşedintelui intră responsabilităţi majore, buna funcţionare a instituţiilor, angajarea ţării pe plan extern şi garantarea integrităţii teritoriale a României fiind doar câteva dintre acestea. Klaus Iohannis, câştigător şi în primul tur al prezidenţialelor Din cei 14 candidaţi care au intrat, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în primul tur al prezidenţialelor, pe 10 noiembrie 2019, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au obţinut majorităţi confortabile de voturi, care le-au permis să între în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

În primul tur al prezidenţialelor, Klaus Iohannis a obţinut, potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Biroul Electotal Central (BEC), 37,82% din voturi. În schimb, Viorica Dăncilă a obţinut, tot în primul tur, 22,26% din voturi.