Liviu Dragnea a renunţat la funcţia de preşedinte executiv PSD, dar va coordona partidul, a anunţat liderul PSD, Victor Ponta, arătând însă că toţi membrii Comitetului Executiv consideră că decizia instanţei de condamnare a acestuia pentru dosarul "Referendumul" este nedreaptă şi va fi contestată.

La rândul său, Dragnea a precizat că a depus deja contestaţie la decizia instanţei.

În ceea ce priveşte o eventuală demisie a liderilor filialelor locale ale PSD din Olt, Vaslui şi Giurgiu în cazul retragerii lui Dragnea, conform anunţului acestora, Ponta a precizat că aceştia vor demisiona doar dacă alegerile vor fi pierdute.

Liderii filialelor locale ale PSD din Olt, Vaslui şi Giurgiu, Paul Stănescu, Dumitru Buzatu şi Nicolae Bădălău, anunţaseră anterior că vor demisiona şi ei din funcţiile de conducere locale şi centrale ale partidului dacă Liviu Dragnea nu va rămâne preşedinte executiv al PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată de instanţa supremă nefiind definitivă.