Liderul partidului Uniunea Salvaţi România, Nicuşor Dan, a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie cu privire la intenţia de vot a românilor la alegerile parlamentare.

„În momentul ăsta, PSD+ALDE nu ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Însă, PSD a fost de multe ori în situaţia câştigătoare, chiar cu două săptămâni înainte de alegeri şi de multe ori prezenţa masivă la vot a răsturnat calculele dinainte. Eu sper să se întâmple aceleaşi lucru”, a declarat liderul USR, Nicuşor Dan, citat de Hotnews.ro.

Potrivit sondajului prezentat de liderul USR, realizat de Kantar TNS, PSD ar obţine 45% din voturi, PNL – 25%, USR – 10%, ALDE – 7%, iar UDMR – 5%.

Nicuşor Dan a declarat la Digi24 că USR nu doreşte să facă o alianţă în vederea unei guvernări, după alegeri.

„Noi nu vrem să facem o alianţă, însă vrem să votăm pentru un guvern (…) negociind cu primul-ministru pe program, nu neapărat pe poziţii de ministru, pentru că nu ne interesează. Pe program şi neavând presiunea internă din partid a unor oameni şi grupuri care vor să fie miniştri, vom putea să avem o abordare morală asupra actului de guvernare”, a explicat Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicuşor Dan a mai spus că există discuţii cu „cinci, şase” membri ai actualului Guvern pentru o candidatură a acestora pe listele USR.

„Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun”, a mai declarat liderul USR, Nicuşor Dan.