Contracandidaţii la preşedinţia Tineretului Social Democrat Mihai Sturzu, Ioana Pop şi Gabriel Petrea au decis să meargă în echipă la Congresul TSD, Sturzu urmând să preia preşedinţia organizaţiei, în timp ce Pop va fi preşedinte executiv, iar Gabriel Petre - secretar general.
"Congresul Organizaţie de tineret (TSD) va fi la Braşov. De altfel, candidaţii au hotărât să meargă împreună, în echipă. Asta e un lucru foarte bun - fiecare pe funcţia pe care au discutat-o. Important pentru organizaţia de tineret e să fie în continuare pepiniera pentru partidul mare, aşa cum a fost în alte vremuri, şi să fie sprijinul principal pentru campania electorală", a declarat, vineri, preşedintele PSD, Victor Ponta, după şedinţă CExN al PSD, convocată la Mamaia.
Surse din PSD au declarat că cei trei candidaţi la preşedinţia TSD şi-au împărţit funcţiile, urmând ca la Congres să candideze în echipă, astfel: Mihai Sturzu - preşedinte, Ioana Pop - preşedinte executiv şi Gabriel Petrea (coordonator TSD Bucureşti, viceprimar al Sectorului 6, n.r.)- secretar general.

Ponta a mai spus că toate evenimentele din această toamnă vor fi organizate în locaţii diferite pentru a avea un cât mai bun contact cu organizaţiile, astfel: Congresul TSD va fi organizat la Braşov, Congresul Organizaţiei de Femei - la Iaşi, iar Congresul Organizaţiei de seniori, la Sibiu.